Over ons

WAT MAG U VAN ONS VERWACHTEN?

Zwaard en Volk biedt produkten op het gebied van HEMA = Historical European Martial Arts zoals zwaardvechten, re-enactment, living history en gewoon de middeleeuwse sfeer.
Hierbij gaan wij m.n. voor KWALITEIT. D.w.z. degelijke produkten, historisch correcte produkten en juiste materialen. Voor wie voorgaande minder belangrijk is, hebben we ook een collectie low-budget artikelen.

In onze winkel in Tilburg vind u de grootste keus, beduidend meer dan in de webshop, en kunt u alle producten “life” zien. Daarnaast is het voordeel van een bezoek aan onze winkel, dat b.v. kleding en beschermende uitrusting gepast kunnen worden, en zwaarden uitgeprobeerd.

Uiteraard kunnen produkten ook via onze webshop besteld worden. Produkten die niet met een levertijd vermeld worden, zijn in principe gewoon op voorraad.
Tot slot zijn wij ook op diverse kampementen te vinden, waar wij altijd een deel van ons assortiment kunnen laten zien.

ONZE KENNIS BRENGEN WE GRAAG OVER!

Al jarenlang houden wijzelf ons bezig met (sport)zwaardvechten, bij zwaardvechtschool De Zwaardkring, bij vele workshops en soms toernooien. Daarnaast hebben wij jaren aan re-enactment en levende geschiedenis gedaan. Uiteraard praktisch en ook door het bestuderen van vele boeken, het bezoeken van musea, informatie-uitwisseling met vrienden en collega’s, enz. Hierdoor hebben wij veel kennis van historische correctheid en wat in welke periode past. Onze extra specialisatie ligt hierbij in de 15de eeuw. Daarnaast kunnen we je uiteraard goed adviseren m.b.t. de juiste uitrusting voor (sport) zwaardvechten. Je kunt van ons altijd eerlijk advies verwachten.

Compagnie Gallimaufry

Als Compagnie Gallimaufry brengen wij entertainment op het gebied van muziek en straattheater. Begonnen met middeleeuwse muziek spelen we inmiddels muziek uit alle tijden, zoals 17e eeuws, Dickens-tijd, en zelfs rock op onze historische instrumenten. Daarnaast geven wij zwaardvecht-workshops en –demonstraties, hebben we educatieve programma’s, kunnen we een middeleeuws kampementje opzetten, enz.. Zie voor meer informatie onze website www.compagniegallimaufry.com